Woningen

woning geselecteerd voor MHMA 2013.

E-peil 36 - K-peil 35. Verwarmd met geothermische warmtepomp met diepteboring. Oppervlakteverwarming (vloer- en wandverwarming) op alle niveaus
Architectuur is niet synoniem voor "een gebouw ". Het is een kunst en een wetenschap. Iets wat de gevoelens bespeelt, ze transformeert, maar gedragen wordt door de wetenschap die ervoor zorgt dat het overeind blijft.
De uitdaging is ruimte te creƫren daar waar deze slechts beperkt voorhanden is, door het maximaliseren van de nuttige oppervlakte en beperking van de circulatieruimte.
Het ruimtegevoel wordt bevorderd, niet door de ruimte zoveel mogelijk open te laten maar door elementen in de ruimte doelgericht te positioneren, doorkijkopeningen in wanden te voorzien, een uitgekiende natuurlijke lichtinval, buitenbegrenzingen visueel te beperken waar mogelijk en gewenst, subtiele kleuraccenten en beklemtoning van de verticale dimensie, zowel in de hoogte als in de diepte.
Deze woning voor een gezin met 2 kinderen werd gebouwd op een spits driehoekig perceel, gelegen tussen twee wegen.
Er werd geopteerd voor een strakke architectuur met veel aandacht voor ruimte en licht, zonder risico op oververhitting.
De balkvormig bekleedde elementen op de verdieping geven er een bijzonder accent aan.
De antracietkleurige gevelsteen zorgt ervoor dat de architectuur het uitzicht van het perceel met beperkt oppervlak niet domineert.
De indeling is bijzonder praktisch en houdt rekening met de eigen leefwereld van de verschillende bewoners.
Badkamer, via een waskoker in verbinding met de wasplaats
Afzonderlijke doucheruimte met wastafels voor de kinderen
Een dressing verbindt badkamer ouders met slaapkamer. De schuifdeur is gelijktijdig spiegel aan dressingzijde
Vanuit de carport is er zowel een rechtstreekse toegang tot de inkomhall als tot de voorraadruimte.
Vanaf de eerste ontwerptekeningen wordt gewerkt met digitale maquettes. Daarbij worden in de voorontwerpfase reeds verschillende voorstellen van inrichting gesuggereerd.
© Design en systeem door Bas (v2)