Woningen

Woning op een sterk geaccidenteerd terrein - de realisatie
Geselecteerd voor MHMA - Mijn Huis Mijn Architect 2016
De gevel is erg gesloten aan de straatzijde, ter wille van de privacy. Nochtans is dit de zuidoostzijde. Voor deze woning betekent dit eerder een voordeel dan een nadeel. Het zonlicht wordt op subtiele wijze in de woning toegelaten, o.a. via het verschil in hoogte tussen de dakvlakken, maar zonder risico op oververhitting.
Aan de achterzijde is de woning volledig geörienteerd op de tuin. Een groot overdekt terras met ruimte voor een zit- en eethoek versterkt het belang van de relatie binnen-buiten.
De zithoek bevindt zich op het hoogste niveau, boven de ouderslaapkamer, omwille van het prachtige panoramische zicht op de tuin, buitenterras, overdekt terras, eethoek en keuken.
De ouderslaapkamer bevindt zich half in de grond, met een panoramisch zicht op de achterliggende tuin.
Dressing en doucheruimte sluiten aan op de slaapkamer.
© Design en systeem door Bas