Verbouwingen

Verbouwing van een eengezinswoning
De oorspronkelijke woning was erg gecompartimenteerd, de natuurlijke lichtinval en relatie met de tuin erg beperkt. Tussenmuren werden daarom uitgebroken, openingen in de achtergevel maximaal vergroot en het oorspronkelijk overdekt terras bij de woonruimte betrokken.
De ramen werden geprefabriceerd en de uitbreiding uitgevoerd in houtskelet en staal om de bouwtijd zo kort mogelijk te houden. De luifel boven de ramen zorgt voor de nodige beschaduwing tijdens de zomermaanden, om oververhitting te voorkomen en zorgt voor een overdekte doorgang naar het overdekt terras.
Tussen terras en woning werd een binnentuintje voorzien welk zorgt voor de nodige lichtinval in de woning. Het terras werd zwevend uitgevoerd in splintervrij hout, op het zelfde niveau als de vloer in de woning.
Licht en ruimte, in schril contrast met de oorspronkelijke klassieke indeling
toestand voor verbouwing
Tussen keuken en terrasramen zijn de restanten van de oude buitenmuren nog zichtbaar. De terrasramen bevinden zich op de grens van het oorspronkelijk overdekt terras.
interieurfoto's : Marc Sourbron
© Design en systeem door Bas