Industriële gebouwen en kantoren

Deelname staalbouwwedstrijd 2010
Staalstructuur aangebracht op een ruime kelder in waterdicht beton.
Gevels en gebogen dakvlak werden afgewerkt in geprofileerd aluminium. Loopvlakken aan de buitenzijde van het gebouw, in stalen looproosters, borstweringen en muurafdekkingen in geborstelde inox (nog niet geplaatst op bijgaande foto's), dragen bij tot een eenvoudig onderhoud en goede beschaduwing van de glasoppervlakken .
Om aan het staal een warmere toets te geven werd een deel van de gevels afgewerkt in geolied cederhout. Het gebogen dakvlak werd aan binnenzijde afgewerkt met een beplanking, vanuit diezelfde overweging en voor de optimalisatie van de akoestiek.
De nodige aandacht werd besteed aan de warmtebeheersing. Daartoe werden ruime dakoversteken en zonneweringen voorzien. Tijdens de ontwerpfase werden bezonningssimulaties gemaakt.
© Design en systeem door Bas