Woningen

enkele voorlopige foto's van de realisatie
In de inkomhal werd rekening gehouden met de mogelijkheid tot plaatsing van een lift wanneer men minder mobiel wordt.
De onderregels van de terrasramen zijn verzonken in de vloer en de vloer binnen en buiten werd afgewerkt met dezelfde grootformaattegel (120x120 cm) waardoor binnen- en buitenruimte mooi in mekaar overlopen. Bij opening van de twee centrale vleugels ontstaat een vier meter brede verbinding met het terras, waardoor dit nog meer een verlengstuk van de leefruimte vormt.
Illustratie van het effect wanneer de binnenscreen werd afgelaten, welke in beperkte mate de lichtinval en doorzicht toelaat, en het effect van een gesloten gordijn
Het leefcomfort wordt bevorderd door een uitgebreid domoticasysteem (Loxone), waarmee verwarming, verlichting, rolgordijnen enz worden aangesuurd.
Centrale stofzuiging verhoogt het onderhoudsgemak, beperkt geluidshinder bij het stofzuigen en beperkt de verspreiding van stofpartikels in de ruimte.
Deze bijna energieneutrale woning wordt verwarmd met aardwarmte. Ditzelfde systeem koelt de woning op passieve wijze in de zomer. Fotovoltaïsche zonnepanelen compenseren het elektriciteitsverbruik. Op een passieve wijze wordt het warmteverlies beperkt door een hoge compactheid (S-peil 26). Het E-peil bedraagt 1 (u leest het goed, één) wat een bijzonder goede score is.
Een belansventilatiesysteem regelt de ventilatietoe- en afvoer, filtert de ingevoerde lucht van fijn stof en pollen en reguleert de luchtvochtigheid
Achter de keuken bevindt zich een bijkeuken
© Design en systeem door Bas (v2)