Woningen

Simplicity is the ultimate sophistication
De woning behoort thuis in de categorie “minimalistische architectuur”. “Less is more”. Het minimalisme is terug te vinden zowel in de opvatting van het volume als kleurengebruik. De kleuren zijn beperkt tot wit en zwart, zowel binnen als buiten. Puurheid is hier het kernbegrip
De vormgeving is een pure uitdrukking van de functie, de eigenheid van het perceel, de gewenste zichten en lichtinval, die in een contrasterend materiaalgebruik, de kleuren zwart en wit, open en gesloten vlakken wordt geaccentueerd.

Het contrast tussen het zwarte massieve redelijk gesloten bakstenen volume en de witte, elegante open constructies. Samen geven zij aan de architectuur een krachtige uitstraling.

Het zijn de bewoners, de inrichting en het groen waarop de woning uitzicht geeft, die het interieur kleuren.
Het is een veel voorkomende misvatting dat grote glasvlakken nadelig zijn voor een goede energieprestatie. Hoewel glasvlakken een relatief lage isolatiewaarde hebben zijn ze ook een niet te onderschatten bron voor gratis warmte. Fundamenteel voor een goed concept is een goede oriëntatie van de glasvlakken en het voorzien van beschaduwingen waar nodig zodat de warmte kan binnendringen op ogenblikken waarop dit gewenst is, maar het risico op oververhitting wordt vermeden. Daarnaast is de massiviteit van de constructie, onder de vorm van voldoende zware wanden, vloeren en plafonds, van belang om warmte te accumuleren en temperatuurschommelingen te matigen
Binnen en buiten vloeien aan tuinzijde zacht in mekaar over via luifels en terrasvloeren op hetzelfde niveau als de binnenvloeren, met in de vloeren verzonken raamstijlen.
fotos s'avonds met gedeeltelijk ontstoken ledverlichting
© Design en systeem door Bas (v2)