Woningen

en dan nu.... het resultaat
(uitvoering en ontwerp zie vorige bladzijden)
woning geselecteerd voor MHMA 2015
De onderregel van het schuifraam zit verzonken in de vloer. Vloer binnen en buiten bevinden zicht op het zelfde niveau.
vide en trapgat verbinden de bovengrondse en deels ondergrondse ruimten
vanuit de meditatieruimte heeft men een scherend zicht over het maaiveld
Zicht vanuit het ondergronds bureel richting meditatieruimte
De achterwand van de keuken geeft aan linkerzijde toegang tot de wasplaats, aan rechterzijde tot de provisieruimte
de meest kritische bewoner oordeelde en voelde dat het goed zat
Een opening in de luifel zorgt via het trapgat voor diep invallend licht in de ondergrondse ruimte
licht en ruimte......
De glazen borstwering zorgt voor een haast onzichtbare begrenzing van het terras en onbelemmerd zicht op de omgeving
een sober rustig interieur zonder overtollige franjes
Maar pas als een woning een "thuis" wordt en bijdraagt tot het geluk van de bewoners, voelen we ons als architect geslaagd... .Zie volgende pagina.
© Design en systeem door Bas