Woningen

Woning op een afhellend terrein met zicht op een natuurgebied.
Geselecteerd voor MHMA - Mijn Huis Mijn Architect 2015
Via deze en volgende pagina's wordt een overzicht gegeven van het verloop van een project van ontwerp tot realisatie
Eenvoud, strakke lijnen, veel glas..... Een woning die geen uitdrukking is van een "stijl" maar van een denkwijze. Geen strakke indeling maar een uitdrukking van vrijheid. Een plaats om zorgen achter te laten, waar men rust en vrijheid voelt bij het betreden ervan.
Een woning die een relatie aangaat met de omgeving door de specifieke in- en uitzichten. De grens tussen binnen en buiten wordt aan tuinzijde erg vaag gehouden. Op andere plaatsen wordt die grens bewust gelegd.
Groen in en rond de woning neemt een belangrijke plaats in.
Het contrast tussen de lichte open en massieve gesloten constructie werd uitgespeeld
De natuur geeft kleur aan het interieur.
In de digitale ontwerptekeningen werden de werkelijke buitenzichten geïntegreerd.
Enkele meubelen van de bouwheer en zelfs een schilderij werden in de tekeningen verwerkt
De principes van "levenslang wonen" werden toegepast. De bovenste verdieping kan op termijn worden afgesplitst tot een afzonderlijk appartement. De mogelijkheid tot plaatsing van een lift werd voorzien rekening houdend met een mogelijk afnemende mobiliteit
De verwarming gebeurt met een geothermische warmtepomp met diepteboring. Fotovoltaïsche zonnepanelen compenseren het elektrisch verbruik.
Animatiefilm, foto's uitvoering en het uiteindelijke resultaat : zie volgende pagina's
© Design en systeem door Bas