Woningen

Woning deels ingegraven in een een heuvel.
Ontworpen in een hedendaagse architecturale stijl waarbij de esthetiek het rechtstreeks gevolg is van de functie, de eigenheid van het perceel, de gewenste zichten, lichtinval en energieprestatie.
Energiezuinig. Door de compactheid van het verwarmd volume, de goede oriëntatie, zonder risico op oververhitting, passieve koeling en verwarming met aardwarmte en toepassing van fotovoltaïsche zonnepanelen wordt een gunstige energieprestatie gehaald.

De woning is aanpasbaar aan evoluerende noden, kaderend binnen de principes van "levenslang wonen".
Er werd ruimte voorzien voor plaatsing van een platformlift en aandacht besteed aan de rolstoeltoegankelijkheid wanneer dit nodig is.

Interactieve panoramische binnenzichten.
Indien je beschikt over een Virtual Reality bril kan je de beelden daarmee bekijken en lijkt het of je in de woning staat.
De terrasoverdekking voorkomt het risico op oververhitting in de zomer.
Een woning die een relatie aangaat met de omgeving door de specifieke in- en uitzichten. Ze verankerd de bewoner in de omgeving, bepaalt mee de wijze waarop hij/zij naar die omgeving kijkt. In het ontwerp werden de werkelijk buitenzichten van het het terrein in zijn nog onaangelegde vorm weergegeven.
Simulatie bezonning op de kortste en langste dag van het jaar.
De vloeren binnen en terrasvloeren buiten bevinden zich op het zelfde niveau. De onderregels van de schuiframen worden in de vloer verzonken.
Een esthetiek van de essentie. Lichtheid en precisie, met rudimentaire vormen die alle overtolligheden uitwissen.
© Design en systeem door Bas